Isolatie

Veel informatie over het isoleren van je woning is te vinden op internet (zie ook onder Links). Wil je meer persoonlijk advies vraag dan de gratis Woonwensenscan aan, je krijgt dan persoonlijk advies van een Wooncoach https://www.elmg.nl/woonwensenscan.

Dak

Vloer

Spouwmuur

Glas

Dakpannen vervangen? Denk dan ook aan dakisolatie

 

Heeft u nieuwe dakpannen nodig of gaat u het dak renoveren? Dan kunt u uw dak ook vanaf de buitenkant laten isoleren. Het is namelijk mogelijk om tijdens het dakpannen vervangen isolatie te laten plaatsen. Dakisolatie zorgt voor minder warmteverlies en dus een lagere energierekening.

De dakpannen gaan eraf, bovenop het dakbeschot wordt isolatiemateriaal gelegd en daarna gaan de pannen er weer op. Dit geeft een zeer goede isolatie. Het isolatiemateriaal wordt niet onderbroken door de balken van het dak en er is ruimte voor een dikke laag. Dit is altijd een klus voor een professioneel bedrijf. Door het isolatiemateriaal wordt het dak hoger en moet de aansluiting met de dakgoot opnieuw worden gemaakt. Afhankelijk van het type isolatiemateriaal ben je tussen de €30 à €40 per vierkante meter extra kwijt.

 

Subsidie

Er is een landelijke subsidie voor isolatie. Je kunt daarmee ongeveer 20 procent van de kosten terugkrijgen. Je moet dan wel twee delen van je huis isoleren, dus behalve het dak bijvoorbeeld ook de vloer, spouwmuur, buitenmuren (binnen of buiten) of ramen. Je mag de dakisolatie ook combineren met een warmtepomp, zonneboiler of warmtenet-aansluiting. Maar je moet dus 2 maatregelen nemen om de subsidie te krijgen. 


Goed dakisolatiebedrijf vinden

Dakisolatie kunt u het beste laten aanbrengen door een vakkundig bedrijf. Op Wij-isoleren.nl krijgt u op basis van postcode een overzicht van dakisolatiebedrijven in de regio. De website toont alleen bedrijven die werken volgens de beste kwaliteitsregeling die er op dit moment is. Wij-isoleren.nl is een initiatief van brancheorganisatie VENIN en Milieu Centraal. Op de website van het Energieloket Midden Gelderland vindt u een overzicht van lokale dakisolatiebedrijven.

Collectieve inkoop actie HR++ glas

28-03-2023:

Het aantal deelnemers aan de inkoopactie HR++ glas is opgelopen tot 103 deelnemers.

20-11-2022

Onderstaand vindt u informatie en de documenten over de HR++ glas actie van Hoogkamp Energie. U kunt deze informatie downloaden door op de link te klikken.

Informatiebrief deelnemers HR++ glas isolatie

Richtlijnen voor het plaatsen van glas

Soorten isolatie glas

Vacuüm glas informatie

Data sheets subsidie codes

Beoordeling klachten glas

Isolatie glas voor stalen kozijnen

Voorzetramen informatie

Collectieve inkoopactie spouwmuurisolatie


In 2020 hebben wij een succesvolle collectieve inkoop spouwmuurisolatie georganiseerd samen met de wijken Schaarsbergen en Sterrenberg/Gulden Bodem. In 2020 hebben 84 huishoudens aan de inkoopactie meegedaan. In totaal zijn 83 spouwmuren en 21 vloeren geïsoleerd. De isolatiewerkzaamheden zijn uitgevoerd door het isolatiebedrijf A. Rouwenhorst uit Apeldoorn. Naar tevredenheid van de deelnemende woningeigenaren: zij beoordeelden de werkzaamheden door Rouwenhorst met gemiddeld een 8 op een schaal van 10.


Voor vragen over de collectieve inkoopactie kunt u een e-mail sturen naar spouwmuur@hoogkampenergie.nl.